Mountainbikeroute Haaksbergen

Speelse en uitdagende mountainbikeroute voor zowel beginnende als gevorderde mountainbikers door het prachtige buitengebied van Haaksbergen.

Het prachtige buitengebied van Haaksbergen is door de aanleg van speciale mountainbikeroutes ook uitstekend toegankelijk voor mountainbikers. De route slingert door allerlei natuurgebieden, langs beken en door het boerenland. Het voert over zandwegen en talloze smalle bospaden en bevat bovendien ongeveer tien kilometer, speciaal voor mountainbikers, aangelegde single tracks. De gehele route is 60 km lang. Maar er zijn meerdere verbingingsroutes, waardoor er kortere lussen gereden kunnen worden.

Routes

  1. Lankheet (12 km)
  2. Haaksbergerveen (22 km)
  3. Buurserzand (11 km)
  4. Witteveen (16 km)

De doorgaande route stelt geen hoge eisen aan de fietstechniek, maar is door het fraaie landschap en de aangelegde bospaden aantrekkelijk voor zowel de beginnende als gevorderde mountainbiker. Op meerdere plekken zijn parallel aan de doorgaande route aparte paden aangelegd, waarop zogenaamde Technical Trail Features (TTF) zijn aangelegd, oftewel kunstmatige hindernissen van grond, steen en hout. Deze TTF's vereisen meer techniek en moeten dus alleen door technische begaafde mountainbikers worden genomen.

Startpunten

Bent u met de auto, dan kunt u starten bij onderstaande adressen. Hier is voldoende parkeergelegenheid en u kunt er desgewenst eten en drinken.

Routekaart

Een mountainbikeroutekaart van Twente is voor € 5,95 verkrijgbaar bij Haaksbergen Promotie/VVV Haaksbergen en bij het VVV Servicepunt Dorpswinkel Wildenborg in Buurse. Hier zijn ook mountainbikes te huur.

contactinformatie

 

Scholtenhagenweg 46
7481 VP Haaksbergen

Tip je vrienden

facebook twitter